Online 93
  • 2023-10-09

Biz Film Konuşuyoruz

Biz Film konuşuyoruz 9 Ekim’de başlıyor…


Ne yapıyoruz?

Seyirlik değerde sinemaları, künye-konu, arka plan, anlam-felsefe ve tekniği bakımından alan ilgilisi isimlerle konuştuğumuz online bir akşam programı…

BFK; seyrettiğimiz seçili bir filmi birlikte irdeleyerek hayatlarımızı sanata yaklaştırmaya çalıştığımız bir program.


Katılım için tek şartımız?

Listemizde belirlenen her filmin, takvim sırası geldikçe, iki haftalık süre içerisinde seyredilmiş olmasıdır. Böylelikle en başta 'seyirlik filmler listesi' yapma, 'nitelikli sinema seyri', 'seyir bilinci' ve  en genel anlamda 'bilinçli sanat ve sinema takibi' gibi konuları keyifli bir disipline bağlamış olmayı hedefliyoruz.


Küçük bir not:

Filmleri seçerken tercihimizi; değerlerimizle uyuşmayan kimi içeriklerine rağmen, filmin ana tema ve amaç değeri, sinematografik bakımdan yakaladığı teknik ve estetik emeği göz ardı etmemekten yana kullandık. Öte yandan teknik ve estetik emeği takdir etmenin etik kusurlara göz yummak olmadığının da farkındayız. Ancak söz konusu sinemayı üreten konumda olmadığımız halde üreten bizmişiz gibi sorumluluğu üstlenmemiz gerekmediğini ve sadece bilinçli izleyici olduğumuzu da ifade edelim. Sinemada -genel olarak- bizim etik değerlerimizle kusursuzlukla eşleşebilen bir estetiği kendimizin de kolayca yakalayamadığını kabul edelim. Günün birinde yakalayacağımıza olan inançta olsak bile, dünya sinemasının ortak havuzunda, farklı toplumların kendi etik değerlerine göre yaptıkları üretimlerde yakaladıkları başarıya -şerhli de olsa- saygı duyan bir yaklaşımı benimsiyoruz.

 


• Program on beş günde bir Pazartesi akşamları 21.00'de on-line olarak gerçekleştirilecektir. 

• Program ücretlidir.

• Kayıt olmak ve ücret bilgisine ulaşmak için aşağıda bulunan online kayıt formunu doldurmanız yeterlidir. 

• Dersimizin ses kayıtları kitap çalışmasında kullanılacağı için katılımcılarla paylaşılmayacaktır. 


İSTEV 2023 - 2024 EĞİTİM YILI DERS KAYIT FORMU

  • Paylaş: