İstev 88
  • 2013-03-16

Satır Arası Buluşmaları devam ediyor

'Satır Arası Buluşmaları' devam ediyor
      
İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı olarak, gönüllülük kavramı, sivil toplum kuruluşlarının hayatımıza kattığı değerler, kendi meslekleri dışındaki alanlarda nasıl gelişim sağlanabileceği... gibi konuların üniversite öğrencilerine aktarılmasının amaçlandığı kahvaltılı toplantılarımız devam ediyor. 

24 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen ilk toplantımızda gençlerle istev'in kuruluş amaçları ve yakın gelecekteki hedefleri paylaşıldı. Gençlerin ilgi alanlarının vakıf amaçları ile uygun bir zeminde buluşturulmasının hedeflendiği çalışmamız, daha sonra 'Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri Aynı Kimlikte Buluşturmak' adlı toplantı ile devam etti. 5 Ocak 2013 tarihinde yaptığımız bu toplantıya Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Irvin Cemil Schick katıldı. Kendi tecrübelerini ve hayatını paylaştığı buluşmamız çok faydalı geçti. Ülkemizde ve dünyada uzmanlaşmanın getirdiği avantaj ve dezavantajlar paylaşıldı. Birkaç farklı alanda söz sahibi olabilmek için nasıl bir çalışma yöntemi izlenebileceği paylaşıldı.

Bundan sonraki tarihlerde İstev'in kahvaltılı buluşmaları Irvin hocamızın İstanbul dersleri ve sonrasında yapılacak bir gezi ile devam edecek. 

İlk seminerimiz 16 Mart 2013 cumartesi günü saat 11:00'de.
 

Tarih


Konu

16 Mart 2013 

1.ders

İstanbul’un sanata yansıması

  6 Nisan 2013

2.ders

İstanbul’a bir sanat eseri olarak nasıl bakabiliriz?

27 Nisan 2013

3.ders

İstanbul’daki sanat mekanları, müzeler…

Mayıs 2013

Gezi

Karaköy’den Dolmabahçe’ye, İstanbul’un  bilinmeyen sahili.


Dersler cumartesi günü 11:00 - 13:00 arası yapılacak. Gezi programı ayrıca belirtilecektir. Geziye katılabilmek için derslere devam etmek gerekmektedir. Seminerlere ve geziye katılımcı sınırı vardır.

Bilgi için [email protected] adresine mail atabilirsiniz. 


  • Paylaş: