İstev 88
  • 2013-03-08

İnsanın Gelişimi ve Dinin Derecesi

İstev'in mart ayı konuğu olan Prof.Dr.Mahmud Erol Kılıç'ın katılı ile gerçekleşen ''İnsanın Gelişimi ve Dinin Derecesi' konferansımız her zaman olduğu gibi Bahariye Mevlevihanesi'nin huzurlu ortamında gerçekleşti.

Konferansta birçok konu başlığına değinen Kılıç, islamiyet'in bir siyasi görüş olmadığını aksine bir 'Dünya Görüşü' olduğunu da ekledi. Mevlana'dan Niyazi Mısri'ye tarihte yer edinmiş kişilere, görüşlere de konuşmasında yer verdi. 

Konferans gelenekselleşen çorba ikramının ardından son buldu.

(Konferansın ayrıntılı özeti daha sonra sayfamıza eklenecektir)

Prof.Dr. Mahmud Erol Kılıç kimdir?


İstanbul’da doğdu. Sırasıyla Hırka-i Şerîf İlkokulu, Vefâ Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenim gördü. 1988’de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. “İslâm Kaynakları Işığında Hermes ve Hermetik Düşünce” isimli yüksek lisans, “Muhyiddin İbnü’l-Arabî’de Varlık ve Mertebeleri” isimli doktora tezini hazırladı. Hâlen Merkezi Tahran’da bulunan İslam Konferansına Üye Ülkeler Parlamentolar Birliği (İKÖPAB) Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. Yayımlanmış Eserleri: Evvele Yolculuk (Sufi Kitap), Şeyh-i Ekber  (Sufi Kitap), Anadolu’nun Ruhu (Sufi Kitap), Tasavvufa Giriş (Sufi Kitap), Sufi ve Şiir (İnsan Yayınları), Hermesler Hermesi (Arkeoloji ve Sanat Yayınları).

  • Paylaş: