İstev 88
  • 2012-12-27

3 N - Nehir Neseb Nebi Konferansları 3.bölüm

İstev'in düzenlediği, 3n -Nehir, Nesep, Nebi Konferanslarının  3.sü  'Bir Ortadoğu Peygamberi Hz. Musa ve dini' konusu ve Doç.Dr.İsmail Taşpınar'ın anlatımı ile  27 Aralık Perşembe akşamı Eyüp, Bahariye Mevlevihane'sinin, Semahane bölümünde gerçekleştirildi.

Günümüz Ortadoğu'sunu anlamaya yönelik yapılan çalışmada ,ilk olarak o dönemki Mezopotamya toprakları hakkında bilgiler verildi. Halkların nehirlerin kıyısında kurdukları hayatları, bu toprakların neden çok kıymetli oldukları ve bereketli hilal isminin nerden geldiğinden bahsedildi.

Sonrasında,  İbrahim Peygamber'in  neden tüm dinler için kutsal kabul edildiğinden söz edilerek, Hz. İsmail'in Yahudiler ve Hıristiyanlar tarafından soy atası olarak kabul edilmeyişi, Hacer validemiz ve Sare arasındaki çekişmeler, İbrahim Peygamber'in hangi oğlunu kurban etmek için seçtiği tartışmaları, Soy'un Hz. İshak'tan devam ettiği görüşü, Sünnet meselesinin nasıl ortaya çıktığına dair bir çok konuya değinildi.

Müslümanları Hıristiyan ve Yahudilerden ayıran en önemli ibadetlerin oruç ve kurban olduğu, Müslümanlıkta farz olan hac ibadetinin aslında Yahudilikte de var olduğu da konferansta bahsedilen konular arasındaydı.

Konferans sonrasında, katılımcılara çorba ikram edildi. İkram büyük beğeni kazandı.

İstev'in Ortadoğu'ya ışık tutan bu çalışmanın 2.bölümü 10 Ocak Perşembe akşamı 19:30'da Eyüp,Bahariye Mevlevihane'sinde gerçekleştirilecektir.  Katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

  • Paylaş: