İstev 88
  • 2012-10-07

Uzayda Uçan Şantiye

Merkür, gökyüzü, Süper Nova, meteorlar…

7 Ekim 2012 Pazar günü İstev’in düzenlemiş olduğu çocuk atölyesinde bu kelimelerden bahsediliyordu. Çocukların kendine has hayal güçleri evrenin muhteşem biçimi ile birleşti. Bir zamanlar hepimizin hayalini kurduğu astronotların uzaydaki yaşamlarına göz atıldı. Uzayda 15 aydan fazla kalamayacak bir insanın yer çekimsiz, oksijensiz bir ortamda günlük hayatını devam ettirmesi izlendi. Bir çırpıda diş fırçalamanın bile ne kadar güçlükle halledildiği uzay istasyonu merakla gözlemlendi. Sorular soruldu, yorumlar yapıldı...



Sümeyye Ceylan’ın rehberliğinde gerçekleşen “Uzayda Uçan Şantiye” atölyesi zevkli ve merak uyandırıcı idi. Sümeyye hanımın girişi bir sunum eşliğinde yaptığı atölyede, temel kavramları, uzaydaki nesneleri açıklamasının arkasından izlenen video çocukların kafalarındaki soru işaretlerini giderdiği gibi yeni sorular ve merak da üretti. Ardından gerçek bir istasyonun maketi incelendi ve çocuklar evlerinden getirdikleri malzemelerle kendi şantiyelerini inşa ettiler. Her birinin anlatımı ve fotoğraf çekiminin ardından tekrarı dilekleri ile atölye sonuçlandı.
 


---------------------------------------------------------------------
Atölye Duyurusu;

7 Ekim 2012 Pazar 15:00-17:00

Sümeyye Ceylan ile 'Uzayda Uçan Şantiye' Çocuk Atölyesi

İstev'in çocuk atölyeleri belirli aralıklarla devam edecek.

İlk atölyemizde;

İnsanoğlunun uzayla yolculuğu;

- Uzay nasıl bir yer? Nasıl oluştu? Nelerden oluşur?

- Kısa Tarihçe
- Önemli bilim insanları ve kısa anektodlar
- Uzay yolculuğunda Dönüm noktaları
- Önemli ilk gözlemler ve keşifler
- Uzay istasyonu nasıl bir yer, orda neler yapılır?

gibi sorulara cevaplar verirken, çocuklarla eğlenerek yaşıtları ile birlikte kendilerinin aktif rol aldığı, izleyen değil oynayan olduğu bir ortam sağlanır ve bunun neticesinde temel astronomik kavramlar bir oyun içerisinde ögretilerek bilime ilgisi arttırılması amaçlanır. Çocukların ilgisi gözlenerek ebeveynlerle bilgi alış verişi de yapılır.

Atölye çalışması üç ana modülden oluşmaktadır.

1. Modül: Çocukların ortama alışması ve tanışmasını takiben bir sunum eşliğinde interaktif bir astronomi ve gözlem bilgisi verilir.
2.Modül: Bir model üzerinde uzay istasyonu incelenir ve her bir parçanın üretim ve bilimsel arka istasyonu incelenir. Her bir parçanın üretim ve bilimsel arka planı hakkında interaktif bir çalışma yapılır.
3.Modül : Çocukların atölye çalışmasına kayıt olurken bilgilendirildiği üzere yanında getirdiği her evde bulunan ama çöpe atılan bazı geri dönüşüm materyalleri ile kendi hayalindeki uzay istasyonu ve roketlerinin maketleri yapılır. Yapılan maketler ile kurgulanan uzay oyunları ile atölye son bulur..


8-15 yaş aralığına hitap edecek atölyemizde katılım sayısı sınırlıdır. Rezervasyon sırasına göre kayıt alınmaktadır. Yaş aralığına iki ayrı grup yapılır.

Atölyemiz tek seferlik yapılmaktadır ve
 ücretlidir. Bilgi ve kayıt için lütfen irtibata geçiniz.

İhtiyaç duyulan malzemeler :
Katılacak çocukların atölye tarihine kadar evlerinde, bitmiş havlu ve tuvalet kağıdı ruloları, pipet, bitmiş piller, poliüreten köpük, karton kutular, meşrubat-ayran-yoğurt ...vs kutuları ve kullanılabilecek her çeşit geri dönüşüm malzemelerini toplamalarını rica ediyoruz.

 
[email protected]
0212 614 33 88
0532 524 57 14 

Sümeyye Ceylan kimdir?:

1984 İstanbul doğumlu olan Sümeyye Ceylan Üniversite lisans ve yüksek lisans eğitimini Viyana Üniversitesinde matematik alanında tamamlamıştır. Viyana Üniversitesi'nin Avrupa da bir ilk olarak başlattığı bir yüksek lisans eğitim programı olan Din Pedagojisi-Avrupa da Müslümanlar alanında da ikinci bir yüksek lisans çalışması yapmış, bu çalışmaları sırasında Viyana' da çeşitli çocuk eğitim programlarında ve sivil toplum kuruluşlarında çocuk ve gençlerle yapılan programlara katılmış çeşitli STK'larda kuruculuk ve  yöneticilik yapmıştır. 2004-2008 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gökyüzü Okulu'nda organizatörlük ve eğitmenlik yapan Sümeyye Ceylan, çocuklar için eğitici atölye çalışmaları tasarlayıp uygulamaktadır.



  • Paylaş: