Online 93
  • 2023-10-04

Kur'an'ın Kadınları

Fatma Bayram ile Kur'an'ın Kadınları 4 Ekim'de başlıyor...!
Öncelikle bu çalışmada nelerin olmayacağından bahsedelim;
• Bu çalışmanın konusu “Kur’an’da Kadın” değildir. Yani kadınla ilgili ayetleri ve o ayetlerde ele alınan -çoğunlukla- fıkhi konuları işlemeyeceğiz. Bu çalışma, kabaca bir planı olmakla beraber, başı sonu - ucu bucağı, kenarı köşesi önceden sıkı sıkıya belirlenmiş, içeriğine sonradan ekleme ve çıkarma yapılamayacak şekilde sabitlenmiş bir çalışma değildir. Canlıdır, büyümeye ve küçülmeye; artmaya ve azalmaya müsaittir. Bu çalışma kadın konusunda savunmacı ya da özür dileyici olmayacağı gibi yok sayıcı ya da reddedici de olmayacak, Kitapta ne söylenmişse o anlaşılmaya çalışılacaktır.
Peki çalışmanın içinde neler var? • Hz. Havva’dan başlamak üzere Kur’an’ın işaret yoluyla da olsa bahsettiği kadınların hikayeleri ve şahsiyetleri anlaşılmaya çalışılacak. Bunu yaparken bahsi geçen kadının öne çıkan yönü üzerinde okumalar yapılacak. Okumalar yapılırken olabildiğince ideolojik ve retorik dilden uzak, öncelikle ansiklopedi maddeleri olmak üzere soğukkanlı metinler tercih edilecek. Böylece Kur’an’ın bahsettiği kadınlar üzerinden günümüz Müslüman kadının kişisel ve sosyal hayattaki duruşu, problemleri ve misyonu gibi canlı tartışmalar hakkında fikir ve kanaat geliştirmeye çalışacağız.
• Kur'an'ın Kadınları Çarşamba günleri 11.00 - 13.00 saatleri arasında İSTEV tarafından düzenlenecektir. Programımız her ayın ilk Çarşamba günü (ayda bir kez olmak üzere) dersi vakıf merkezimiz Bahariye Mevlevihanesi'nde örgün olarak yapacaktır. Diğer haftalarda ise ders on-line olarak yapılacaktır.
• Program ücretlidir.
•Kayıt olmak ve ücret bilgisine ulaşmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.
*Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

  • Paylaş: