İstev 93
  • 2023-10-02

Asal Sözler

Ayşe Şener ile Asal Sözler dersimiz 2 Ekim’de başlıyor!


BİRLİKTE YAŞAYACAĞIMIZ HİKAYE-MİZ


Yalnızca Allah’ın sözleri içinden, 114 sure içinden seçtiğimiz, anlamı derleyip toplayan zirve ayetleri tek tek anlamaya ve yaşamaya çalışmanın yollarını arayacağımız programımız; bir anlamda özgün bir keşif hareketidir. 


Böyle bir programla esas sözlere göre hayatımızı yeniden gözden geçirmek ve daha iyi ve güzele doğru değişim için esaslı atılımlar yapmak istiyoruz. 


Allah’ın sözleri ve hayatı anlamlandırması çerçevesinde ülkemizi, dünyamızı güzelleştirmek istiyoruz. Biz güzelleşirsek her şey güzelleşecektir, diyoruz. Bu sebeple; Kuran ayetlerinin içinden seçilecek zirve sözler/ayetlerin anlamını -söylendiği gün ile bugünler arasındaki sürecini hızla gözden geçirerek- güncellemek ve yaşanıyor olan hayatla birleşik düşünme yöntemini elde etmektir. 


GENEL İŞLEYİŞ


Mümkün olduğunda kısa özlü olan Allah sözlerini gündemimize alacağız.

Ayetleri ve yorumlarını yazdığımızı özel defterlerimiz olacak.

Her nerede olursak olalım o sözlerin yaşam belleğimize kazınmış olması, gerçek anlamda günümüze yansıması ve bizde hayat bulması için örnekleme, güncellemelerle dolu zevkli, hikmetli saatler geçirerek evlerimize, hayatlarımıza dağılacağız.



İÇERİK


Her hafta üç ayet metni, isteyenlerin ezberleyeceği, isteyenlerin defterlerine not alacağı şekilde program öncesinden bildirilecek

(Anlam benzerliği olan ayetlerin numaraları ve eklenen anlamları da verilmek suretiyle)



KATILIMCILARDAN BEKLENENLER


1. Herkesin kendisine ait bir defterinin olması

2. Ayetlerin özel defterlere yazılmış olmaları, dileyenlerin ezberlemiş olması

3.İsteyenlerin etkilendikleri/seçtikleri ayetler hakkındaki yorumlarını ses kayıtları veya farklı kısa video içerikleri ile sunarak sosyal medya ve YouTube kanalına katkı sağlamaları



• Program on beş günde bir Pazartesi günleri 14.00 - 16.00 saatleri arasında vakıf merkezimiz Bahariye Mevlevihanesi’nde örgün olarak gerçekleştirilecektir. 

• Program ücretlidir.

• Kayıt olmak ve ücret bilgisine ulaşmak için aşağıda bulunan online kayıt formunu doldurmanız yeterlidir. 

İSTEV 2023 - 2024 EĞİTİM YILI KAYIT FORMU

  • Paylaş:

Diğer Eğitimler