İstev 93
  • 2022-10-03

Biz Film Konuşuyoruz

                       

                                                           


Biz Film Konuşuyoruz

(online zoom film okuma programı)

 

Ne yapıyoruz?

Seyirlik değerde sinemaları, künye, konu, arka plan, anlam ve felsefe ve tekniği bakımından alan ilgilisi isimlerle konuştuğumuz online bir akşam programı... 
BFK; seyrettiğimiz seçili bir filmi birlikte irdeleyerek hayatlarımızı sanata yaklaştırmaya çalıştığımız bir program.

 

Katılım için tek şartımız nedir?

Listemizde belirlenen her filmin, sırası geldikçe, iki haftalık süre içerisinde seyredilmiş olmasıdır. Böylelikle 'nitelikli sinema seyri', 'seyir bilinci', 'seyirlik filmler listesi' ve 'bilinçli sanat ve sinema takibini' keyifli bir disipline bağlamış olmayı hedefliyoruz.

 

Küçük bir not:

Filmleri seçerken tercihimizi; değerlerimizle uyuşmayan kimi sahnelere rağmen, filmin ana temasının değeri, sinematografik bakımdan yakaladığı teknik ve estetik emeği göz ardı etmemekten yana kullandık. Öte yandan teknik ve estetik emeği takdir etmenin etik kusurlara göz yummak olmadığının da farkındayız. Ancak söz konusu sinemayı üreten konumda olmadığımız halde üreten bizmişiz gibi sorumluluğu üstlenmemiz gerekmediğinin ve sadece bilinçli izleyici olduğumuzu da ifade edelim. Sinemada -genel olarak- bizim etik değerlerimizle kusursuzlukla eşleşebilen bir estetiği kendimizin de kolayca yakalayamadığıkabul edelim. Günün birinde yakalayacağımıza olan inançta olsak bile, dünya sinemasının ortak havuzunda, farklı toplumların kendi etik değerlerine göre yaptıkları üretimlerde yakaladıkları başarıya -şerhli de olsa- saygı duyan bir yaklaşımı benimsiyoruz.

 

Film okumalarımızın -tanıtım metninde de belirttiğimiz gibi- bilinçli sanat ve sinema takibine katkı sunacak ek bir dizi felsefi tartışmaları besleyeceğine, sinema birikimine kendince de olsa bir üslup teklif edeceğine, nitelikli sinema üretimine zemin hazırlayacak sinema takiplerinden biri olması için emek vermek istiyoruz. Bu anlamda programın son çeyreğini katılımcılarımızın katkıları için ayırıyor ve bunu önemsiyoruz.

 

6 Mart Pazartesi akşamı saat 21.00'de başlayacak olan programımıza katılım için web sayfamızda bulunan online formu doldurmanız yeterlidir. Biz Film Konuşuyoruz online olarak Zoom programı üzerinden gerçekleşecektir.

 

BFK Konuşmacıları:

MODERATÖR & KÜNYE VE KONU / Elif Demirhas
ARKA PLAN / Songül Koç 
ANLAM VE FELSEFE / Ayşe Şener
TEKNİK / Merve Kotan

 

 

*Programa katılım ücretsizdir. Dilerseniz vakfımıza bağışta bulunabilirsiniz.

HESAP ADI: İLİM SANAT TARİH VE EDEBİYAT VAKFI
BANKA: KUVEYTTURK BANKASI
ŞUBE: MERKEZ ŞUBESİ
HESAP NO: 8598724
IBAN NO: TR64 0020 5000 0085 9872 4000 01

 

Detaylı bilgi için 0212 614 33 88 - 0532 524 57 14 nolu telefonları arayabilirsiniz.

 

Programımız sona ermiştir. İlginize teşekkür ederiz.

 

  • Paylaş: