İstev 93
  • 2020-10-17

Hikmet Okulu Başlangıç Seviye 2020-2021 Güz-Bahar Dönemi

Hikmet Okulu 

Hikmet Okulu 'düşünmek yola çıkmaktır' diyerek yola düşüyor. İnsanı yeniden kendi içine düşürterek ve ona dik duran, ufka bakan yaratılışına has hususiyetini yeniden kazandıracak 'kebed'i ciddiye alarak... Bu yürüyüşün yönünü düşünmek belirliyor; düşünmek yani yolda olmak...
 
Hikmet okulu bir yola çıkıyor. Kendini neyin beklediğini bilmediği için öncelikle sahih niyetle... Yol’da olanın istîkâmeti, niyetine göre verilir diye... İlkeler zemininde, tarihî tecrübenin imkânlarından yararlanarak, yanlış yapmaktan ürkmeden ama en önemlisi bilgiyle.. Hikmet Okulu 'nereden', 'nerede' ve 'nereye' sorularıyla muhatap olan insanın, yer ve yol kaygısını içeren arayışına eşlik ediyor. Geçmişiyle yüzleşmeyi ve daha önemlisi geleceği hakkında bir karar vermeyi gaye ediniyor. Kendini, kendine soru kılan insanın bir anlam, hatta hayatın anlamı arayışına dönüşüyor. Yolu yurt tutarak, yorarak, yorularak...

                                       
                      

2020-2021 Yılı Başlangıç Seviye Genel Kurallar & Katılım Şartları

İstev Hikmet Okulu 'Başlangıç Seviye' ve 'İleri Seviye'  derslerinden oluşur. 'İleri Seviye' sınıfına katılabilmek için 'Başlangıç Seviye' programında istenilen şartların tamamlanmış olması gereklidir.
'Başlangıç Seviye' programı 2020-2021 güz ve bahar eğitim dönemi olarak iki bölümden oluşur. Program içeriği her yılın sonunda güncellenerek bir sonraki eğitim yılı için bazı dersler çıkarılıp yeni dersler eklenebilir. Web sayfasından ilan edilen ders saatleri  Cumartesi günleri yapılmakta ve dört ya da sekiz adet seminerden oluşmaktadır.
İstev Hikmet Okulu'nda devamlılık esastır, öğrenciden programın tümüne talip olması ve sonuna kadar devam etmesi istenir. 
Dersler seçmeli değildir programın tamamına kayıt yapılmış kabul edilir. 
İstev Hikmet Okulu güz ve bahar döneminde yüzde yetmişbeş devamlılık gösteren öğrenci sertifika almaya ve 'İleri Seviye' derslerine katılmaya hak kazanır. 
İstev Hikmet Okulu 2020-2021 Yılı başvuruları Covid-19 sürecinden dolayı tedbiren yalnızca online olarak yapılacaktır. 
İSTEV HİKMET OKULU BAŞVURULARI SONA ERMİŞTİR. İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.
Başvurularda İstanbul'dan katılan öğrenciler değerlendirmeye alınacak olup öncelik lisans öğrencilerine verilerek kayıtlar yapılacaktır.
Programa katılacak öğrencilerin değerlendirilmesi konusunda nihai karar İSTEV'e ve İstev Hikmet Okulu yürütücülerine aittir. 
•    Hikmet Okulu; öğrencilerin eğitim sırasındaki görüntülerini, fotoğraf, video vb. kayıtlarını her türlü yayın organında kullanım hakkına sahiptir.
• İstev Hikmet  Okulu, programın içeriği konusunda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

                                           Formu Doldururken Dikkat Edilecek Husular 
-İstev Hikmet Okulu Online Kayıt Formuna vereceğiniz yanıtlar  kesin kayıt bilgileri olarak değerlendirilecektir
-Dolduracağınız ön kayıt formu  Eylül ayında değerlendirilecek ve sonuçlar Ekim ayında açıklanacaktır.
-Online Başvuru Tarihleri: 25 Ağustos - 5 Eylül Saat:17:00'a kadar.
-Birebir Başvuru Tarihleri: 7 Eylül - 12 Eylül Saat:17:00'a kadar.



*Hikmet Okulu 2020-2021 başvurularımız sona ermiştir. İlginiz için teşekkür ederiz.

  • Paylaş: