İstev 93
  • 2022-09-05

Yazarlık Okulu


İSTEV Yazarlık Okulu

2012’den beri Yazarlık Atölyesi olarak eğitimlerine devam eden programımız 2019 yılı itibariyla hem online hem de örgün olarak eğitimlerine devam etmektedir.

Edebiyatın insan ruhuna, fikrine ve hayatı yaşama felsefesine kattığı anlam kabul edilmiş bir gerçektir. Yazılı edebiyatı olan ve okuyan toplum, çevresiyle iletişimi güçlü, gelişmiş ve barış içinde yaşayan bir toplum haline dönüşür. Dünya tarihinin sanat ve edebiyatla desteklenerek gelecek nesillere aktarılmasında güçlü bir köprü olmayı hedefleyen İSTEV, Edebiyat alanında Dünya ve Türk Klasikleri okuma, edebi metinler yazmanın yanı sıra, eserleriyle topluma etki sağlayan şair ve yazarlarımızla katılımcıları buluşturmaktadır.

“Edebiyat, herkese lazım.” 
           

               

Genel Konular:

Her aşamada katılımcının istikrarlı olması, konuya ilgi göstermesi, kendisine verilen sorumlulukları yerine getirmesi istenir.

Vakıf ortamında yapılan derslerde MEB takvimi dikkate alınarak ara ve resmî tatillerde ders yapılmaz. Online derslerde ise resmî tatiller dışında ara verilmez. Her sene takvim güncellenerek duyurusu yapılır.

Yazmak, uzun bir yolculuğun, emek ve çalışmanın özetidir. Katılımcının sabırlı olması ve kendi iç dünyasına yolculuğunu yaparken bazen duraklamalar yaşayabileceğini, okulun bu duraksamalar için bir egzersiz alanı olduğunu bilmesi bizim açımızdan önemlidir.

Okumanın yazmaya güçlü etkisinin vurgulandığı okulumuzda, katılımcılarımızın iyi birer okuyucu olması da sağlanır. Yazmanın bir diğer yanı olan eserlerin yayımlanması konusunda ise İstev, katılımcılara bir taahhüt vermemekle birlikte sınıfın bitiminde her öğrencinin durumunu Naime Erkovan ile görüşerek gerektiğinde katılımcı ile bir protokol imzalayabilir. 


Ders Başlangıcı: 5 Eylül 2022 ( Kontenjan 10 kişidir. Kişi sayısı tamamlandığında sınıf açılacaktır.)
Saat: 11:30 - 13:30
Gün: Pazartesi
Yer: Eyüp Bahariye Mevlevihanesi


        Yazarlık Okulu sona ermiştir. İlginize teşekkür ederiz. 




Naime Erkovan

Bayburt doğumlu. Çocukluğunu geçirdiği Berlin'den 1990 yılında 
İstanbul'a geldi. Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi Alman Filolojisi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Alman Filolojisi'nde yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir.

Karabatak, Hece, Varlık, Türk Edebiyatı ve Mühür dergilerinde 
öyküleri yayımlandı. Aynı zamanda çeviriler yapmakta. 'Kafka'dan Seçme Hikâyeler', 'Dönüşüm', 'Küçük Prens' çevirilerinden bazılarıdır.

Eserleri:

Beşinci Düğme (öykü, 2011)

Soğuk Taht (öykü, 2012)

Asılsız Hikâyeler (öykü, 2013)

Ay ve Güneş Kumpanyası (öykü, 2015)

Olay Berlin'de Geçiyor (Öykü, 2017)

Fantastik Şeyler (Öykü, 2019)

Ve Şehre Bir Flanör gelir (Öykü, 2022)

  • Paylaş: